Billedgalleri - Kommunalpolitisk vælgermøde i Hornslet

07.11.2017
Som opvarmning til kommunalvalget den 21. november var samfundsfagsholdet på VUC Djursland i Hornslet arrangeret vælgermøde med alle opstillede partier i Syddjurs Kommune.

Der var godt fyldt op i kantinen på VUC i Hornslet til kommunalpolitisk debat mellem de opstillede partier i Syddjurs kommune - arrangeret af samfundsfagsholdet. Det var spørgsmål fra tilhørerne der bestemte emnerne, som især drejede sig om inklusion, integration, tilflytning, kommuneskat, økologisk mad og fredninger. Og bølgerne gik højt, som det sig hør og bør til sådan et vælgermøde.

Før debatten afholdtes et prøvevalg, hvor Socialdemokratiet vandt med 31% af stemmerne. Efter debatten var det da også Socialdemokratiets Ole Bollesen der, sammen med enhedslistens Hasse Schneidermann, blev vurderet til at have klaret sig bedst. Her blev tilhørerne ligeledes spurgt, om debatten havde ændret deres holdning - hvilket næsten 20% gav udtryk for at den havde. 10% svarede, at de nu havde besluttet sig for at stemme, hvilket de ellers ikke havde tænkt sig at gøre.

Som en del af undervisningen i samfundsfag afsluttes forløbet med at 15 af eleverne er ude som valgtilforordnede på valgdagen, for at få det lokale demokrati helt ind under huden. Her slutter de dagen på Rådhuset i Ebeltoft for at følge konstitutionsforhandlingerne - og de plejer ikke at være kedelige i Syddjurs.