Ny afdelingsleder for HF på VUC Djursland

13.08.2018
Da kursisterne den 13. august mødte ind på VUC Djursland i Grenaa og Hornslet, var det med en ny afdelingsleder for HF bag skrivebordet – men for mange af dem vil ansigtet være bekendt. 34-årige Anja Galijatovic har nemlig været underviser og studievejleder på VUC Djursland siden 2011.

”Jeg ser det som en stor fordel, at jeg kender stedet”, siger Anja. ”Jeg har kendskab til systemerne, kursisterne og hele den måde, vi driver skolen på. Så den store forandring er, at jeg kan være med til at præge VUC på et mere strategisk niveau fremover”.

Som underviser i engelsk og mediefag i både Hornslet og Grenaa, har Anja haft kontakt med rigtig mange af VUC Djurslands kursister gennem de sidste 8 år, og som studievejleder har hun lært mange af dem at kende på et mere personligt plan. ”Der er stor forskel på at være underviser og studievejleder. Som studievejleder lærer man at forstå, hvorfor kursisterne vælger at gå på VUC, og jeg har fået et kendskab til de udfordringer, de kan have. Den indsigt tror jeg på er vigtig i forhold til arbejdet som afdelingsleder. For mange er HF deres store chance for at komme videre – og jeg elsker at være en del af den udvikling, som de gennemgår.”

I første omgang betyder den nye stilling som afdelingsleder, at Anja ikke kommer til at undervise. ”Der er meget jeg skal sætte mig ind i nu, så desværre er der ikke tid til at jeg også kan have fag. Men jeg er super glad for, at jeg fortsætter som studievejleder og kan bevare kontakten til kursisterne. Det betyder meget for mig”.

Anja er bosat i Randers og har en baggrund som cand. mag fra Aarhus Universitet.